İran'ın ünlü güreşçisi Navid Afkari, 2018 yılında bir protesto sırasında güvenlik görüevlisini öldürdüğü gerekçesiyle idam edildi.
İran medyasının söylediklerine göreşampiyon güreşçi Navid Afkari 2018 yılında hükümete karşı gerçekleştirilen bir protesto sırasında güvenlik görevlisini öldürmek suçundan bu sabah saatlerinde idam edildi. İdam bu sabah, Afkari'nin ailesi tarafından yasasl prosedürler uygulandıktan sonra gerçekleşti.
Trum'tan İdam Kararına Tepki Gelmişti
İdam kararının kesinleştiği zaman ABD Başkanı Donalt Trump idama tepki gösteren bir paylaşımda bulunmuştu. İşte Donald Trump'ın Navid Afkari için resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım;
"İran'ın muhteşem ve ünlü güreş starı 27 yaşındaki Afkari'yi idam edeceğini duyuyoruz. Afkari'nin tek eylemi sokaklardaki hükümet karşıtı protestolara katılmak"